El Carrer Gran pels cotxes
El Carrer Gran pels cotxes
El Carrer Gran abans de les obres del 2009
El Carrer Gran abans de les obres del 2009

Els càntirs convertits en cartelleres !?

21 de gener de 2013

 

Queda clar que els càntirs gegants van ser una gran idea. Que la seva col·locació en diferents indrets del nucli, propers al carrer gran, han resultat atractius a propis i foranis. (Si no ho fossin, hom no els faria servir com a teló de fons fotogràfic). Han esdevingut una icona interessant i divertida i creiem que s'han de conservar.

 

D'un temps ençà, però, veiem que són moguts de lloc, "caiguts" de lloc o usats per a altres finalitats. El de la plaça de vendre va ser mogut a Can Doro amb un emplaçament més que discutible per a lluir-lo, segur que no hi havia cap més lloc?

 

El de la paret de les mentides, fa unes setmanes va "caure" del seu pedestal i van tardar molts i molts dies en recol·locar-lo. Ahir tornava a ser fora de lloc. Aquest mateix ja fa un temps que veiem com es va deteriorant...

 

Però... es pot esperar cap mena de respecte per part de la ciutadania, si el mateix ajuntament no els valora prou? No només no en té cura sinó que els usa com a cartellera!!!

 

Aquest any van esdevenir, tots, plafó d'anuncis per a la cavalcada! De veritat que calia? Amb aquest exemple no ens estranyarà que demà estigui ple d'anuncis comercials o de qualsevol altra mena.

Un nou ple, convocat pel Govern, sense ni una bona proposta de gestió

Diumenge, 6 de gener 2013, dia de Reis

 

Esperàvem que els Reis ens portessin una mica de trempera per al nou Govern; però no ha estat així; han passat de llarg i continuem amb un equip sense cap mena de passió per donar una bona empenta a la gestió municipal. Per demà, dilluns dia 7 a les vuit del vespre, ens han convocat en un nou Ple per cobrir l'expedient del mes de gener i així que dia passa any empeny.

 

Us adjuntem l'ordre del dia, per tots aquells que volgueu venir i participar del que us diem.

 

 

2013 01 07 PLE ord ordre dia.pdf
Documento Adobe Acrobat [65.4 KB]

Tots per Argentona present en els actes de convivència ciutadana

25 de desembre de 2012

 

El passat diumenge 16 i en els actes que organitzaven els Nats del '55, Tots per Argentona (TxA)  participà amb dos equips a les Bitlles Catalanes, celebrat en l'espai de Can Doro.

 

Amb molt de goig hi vam col·laborar per tal que la recaptació, afegida a altres actes que impulsaven els Nats, fos per a una bona causa com la Marató de TV3, enguany dedicada a la lluita contra el càncer.

 

La imatge del govern (o la seva “joia” de la corona)

12 de desembre de 2012

 

Ja sabem que els incívics poden destrossar qualsevol indret. Però això no és excusa per intentar
tenir el poble una mica més endreçat. Som la riota de Catalunya
.

 

Tant que xerraven abans d’entrar al govern i, ara, l’aiguabarreig del quatripartit que diuen que manen a Argentona, demostren el que són capaços de fer suportar al poble d’Argentona. Mirant les següents fotografies hom es pot fer càrrec de quin aspecte presenta l’àrea d’emergència de Bellavista un dia qualsevol.

 

Pel dret i pel revés van malparlar en tot moment contra TxA quan governàvem. I ara s’han omplert de joia. I això que eren els “putos amos” en tenir la sol·lució perquè aquesta zona no presentés aquest aspecte, a banda de la mala olor i la insalubritat per a tothom i en especial per als veïns. Les paraules se les emporta el vent... o la pudor.

 

Igual que totes les “reformes” implantades actualment en la recollida de residus. Com a la supressió de les bosses grogues per a l’any que ve i l’increment del rebut que pagarem tots. Això donarà ales a tots aquells que sense cap mirament fan el que els hi surt dels dallonses amb la seva brossa.

 

Senyors del govern: fins quan deixaran de pentinar el gat i posaran remei a aquest desori?

 

Això és el que prometien abans de les eleccions. Mireu ara com ho “compleixen”:

 

Salvador Casas: Hem d’ampliar el nombre d’àrees d’emergència i garantir que compleixin la seva funció.

Pere Mora: Per altra banda, el sistema d’àrees d’emergència tampoc ha funcionat bé.

Àngel Puig: No ens oposem frontalment a la Taxa Justa però diem que les coses s’han fet malament.

Ferran Armengol: Hem explicat molts cops que consideràvem la taxa injusta perquè donant el mateix servei, es pagava més.

 

Tots per Argentona editem nou butlletí

6 de novembre de 2012

 

El proper cap de setmana sortirà al carrer el butlletí numero 20 de Tots per Argentona.  S'hi inclou el primer exàmen al Govern municipal després d'un any i mig; en la secció de la nostra gent s'hi plasma l'opinió d'en Jaume Itxart en uns moments en que la societat està sofrint una important crisi global, i en l'editorial pren rellevància el debat actual sobre el present i el futur del nostre país.

 

Com sempre el trobareu a la bústia de casa vostra repartit per un dels companys de TotsperArgentona.

El proper dilluns tenim Ple

3 de novembre de 2012

 

Si voleu veure de debó, i de prop, la capacitat productiva que té aquest govern només cal que assistiu el proper dilluns dia 5 a les 8 del vespre (demà passat) a la celebració del Ple Ordinari del mes de novembre. Ja fa tota una colla de plens que anem dient que no són capaços de fer res de bo. Aquest serà el tercer ple consecutiu que en menys d'una hora serem a casa. No fan res de res.

 

Això sí, només es cansen de dir que estan fent molta feina que no es veu. Doncs ja tenim ganes de veure-la.

 

Vegeu-ne l'ordre del dia:

2012 11 05 PLE ord ordre dia.pdf
Documento Adobe Acrobat [61.1 KB]

Can Puig i Cadafalch s'ha obert a Argentona, essent definitivament propietat municipal

26 de setembre de 2012

 

Divendres passat vam poder trepitjar el pati de Can Puig i Cadafalch, amb la satisfacció i el plaer de poder dir que ja és casa nostra.

 

El govern quatripartit d'Argentona ha seguit les passes encarrilades per Tots per Argentona en el nostre mandat realitzant l'adquisició de l'immoble, i ho celebrem. La celebració hagués estat completa si la gestió de negociació en el preu hagués estat l'adequada.

 

Podeu llegir, en aquesta mateixa pàgina, el que vam comunicar el dia 12 de juliol després del Ple en el qual es va formalitzar el compromís de compra de Can Puig i Cadafalch.

El Govern desmunta però no és capaç de tornar a muntar!

25 de setembre de 2012

 

Fa mig any que el Govern quatripartit ens va desmuntar totes les travesses que duen a la font picant. El seu pretext és que estaven en males condicions i que les terres les empenyien i les podien fer caure, amb el consegüent perill per a les persones.

 

Com es pot veure en les fotografies adjuntes, al cap de mig any les terres es troben ben lligades amb les arrels de les plantes que s’hi van sembrar en el seu moment i és ben evident que aquestes terres no feien cap mena de pressió sobre les travesses que ens van desmuntar, per tant, sense cap solta ni volta.

 

Què esperen per tornar a refer el que van desfer?

 

Estem a la tardor; d’aquí a quatre dies entrarem a la temporada de pluges i tots els talussos de sorra se n’aniran font avall si encara no han refet el que van desfer. És que l’únic que persegueixen és desmuntar tot el que amb molt d’esforç vam realitzar durant el mandat de TxA?.


Són conscients de la mala passada que estan fent a tots els argentonins amb aquestes actuacions tant poc apropiades? No només van a la nostra contra! Tots plegats haurem de fer-los veure que amb actituds similars no es beneficia ningú!.

La Moció de Tots per Argentona obliga el Govern a convocar els veïns del Torrent de la Salut

15 de setembre de 2012

 

En el Ple del mes de juliol la proposta d’urbanització del Torrent de la Salut que havia presentat el Govern no va ser aprovada per que Tots per Argentona s’hi va oposar. Des de fa més d’un any que estan al Govern i
no havien estat capaços de convocar els veïns que tenen cases en aquest indret per informar-los de la situació del projecte i dels costos corresponents.

 

Quan Tots per Argentona, fa un any i mig, estava al Govern havia convocat diverses vegades als veïns per debatre amb ells l’oportunitat de les obres i prenent, amb ells, la decisió d’urbanitzar el Torrent de la Salut.

 

Després del Ple, Tots per Argentona, vam presentar una Moció que incloïa la necessitat i obligatorietat al Govern de convocar a tots els veïns, previ al Ple del mes de setembre, si volien tenir el nostre suport en l’aprovació d’aquestes importants i necessàries obres de canalització de les aigües del torrent i adequació de tot aquell àmbit urbanístic.

 

Ha estat així com des del Govern han convocat als veïns, en els primers dies de setembre, per informar-los de com està el projecte, el seu finançament i manifestant-los la seva decisió de seguir en el seu desenvolupament urbanístic.

A la Font de Sant Domingo no hi raja aigua de la Mina

Membres de la companyia d'aigües anul.len la canonada provinent de la mina

19 de juliol de 2012

 

Arrel de la contaminació de l’aigua de la mina, el Govern decideix fer rajar la font només amb aigua de la Xarxa Municipal.

 

Reproduïm tot seguit les accions que han dut a terme i les conclusions que justifiquen la seva decisió:

 

Antecedents:

  • En data 29/06/2012
    es recull mostra d’aigua de la mina de la Font de St. Domingo per part del laboratori acreditat Adiquimica. A la recollida de mostres hi era present el regidor de Serveis Municipals.

 

  • Actualment dels dos brocs de la Font de sant Domingo hi brolla aigua barrejada de la mina amb aigua del Ter (aigua de la xarxa municipal). Aquesta barreja es fa efectiva quan una cèl·lula de detecció de presència detecta que algú baixa a la font.

 

  • L’analítica completa de l’aigua de la mina de la font dóna un petit excés de Nitrats (53 mg/l, quan segons R.D. 140/2003 el límit és 50 mg/l), i un important excés de recompte de colònies microbianes a 22º C, per sobre de 3000 Unitats Formadores de Colònies/ml (segons el R:D 140/2003 el límit és de 100 UFC/ml). Així doncs segons l’analítica efectuada l’aigua analitzada és No apta pel Consum.

 

Conclusions:

 

Quan l’aigua de la mina és barreja amb l’aigua del Ter, els Nitrats quedaran diluïts per sota dels 50 mg/l, però el paràmetre microbiològic no es soluciona amb aquesta dilució.

 

Per aquest motiu cal ordenar a la Companyia d’Aigües d’Argentona que anul·li el circuit de barreja de l’aigua, de manera que només es subministri pels brocs de la Font aigua 100% provinent de la xarxa
municipal, alhora que s’estudiï la solució de l’excés de microorganismes en l’aigua de la mina (tractament amb ultraviolats, etc). 
Fins que no s’hagi solucionat aquesta deficiència, i prèvia nova analítica de l’aigua de la mina, aquesta no podrà ser de nou barrejada amb l’aigua de la xarxa per tal de brollar per la font.

 

Can Puig i Cadafalch ja és propietat municipal

12 de juliol de 2012

 

Diferents governs han intentat, en el decurs de molts anys, que Can Puig I Cadafalch, casa d’estiu de l’arquitecte, passi a ser patrimoni local.

 

En el mandat de l’Entesa i PSC (2003-2007) les males relacions que, aquest govern va tenir amb la propietat, va fer que definitivament es descartés tota possibilitat de negociar una proposta d’adquisició.

 

Amb l’entrada al Govern de TxA, ja el mateix setembre del 2007, s’iniciaren contactes amb la seva propietària, Núria Riera, amb l’objectiu de cercar-ne la cessió d'ús, fos a curt o llarg termini, preveient molt difícil la seva compra.

 

Els llargs i continuats contactes amb la propietària, juntament amb també llargues converses amb la Generalitat (departament de cultura), paral·lelament a la pressió de la societat civil que n’exigia que l’Administració fes passos ferms per obtenir can Puig i Cadafalch, ha conduït a la propietària a fer la venda de l’immoble.

 

La situació de deteriorament que ha sofert la casa, especialment en els darrers anys, i la impossibilitat de la propietària de fer-ne el manteniment ha estat el motiu principal.

 

I el Govern quatripartit de l’Ajuntament ha comprat l’edifici per 422.000 euros. Tots per Argentona estem convençuts que no s’han fet les negociacions adequades per obtenir-ne un millor preu, a la baixa. El carreró sense sortida en el qual es trobava la propietat, obligada per la mateixa Generalitat, a fer-hi elevades despeses de manteniment i a les quals no podia fer-hi front eren un bon motiu per haver aconseguit la propietat de Can Puig i Cadafalch a millor preu.

 

Per altra banda no hi ha cap compromís signat amb la Generalitat (Cultura) amb el qual es comprometi a aportar diners a l’Ajuntament per a les obres necessàries fins a aconseguir l’obertura al públic de Can Puig i Cadafalch, com a centre de cultura i de coneixement de l’insigne arquitecte. I en això ja cal que aquest
Govern hi treballi de valent!

 

Tots per Argentona celebra que el Govern quatripartit hagi seguit les passes quasibé definitivament encarrilades per a l’obtenció d’aquest important patrimoni. No podem celebrar amb la mateixa intensitat la poca habilitat negociadora d’aquest govern, incapaç amb la seva gestió, d’aconseguir de la propietat una millora substancial en el preu de l’adquisició.

 

En la presa de l’acord en aquest Ple, Tots per Argentona, no ha volgut posar pals a la roda al Govern, conscients del que simbolitza per Argentona l’obtenció de la casa d’en Puig i Cadafalch, i pel nostre compromís i la feina realitzada, i en conseqüència el vot dels nostres quatre regidors ha estat d’abstenció, pels motius fonamentats.

Els diables d'Argentona celebren els seus 20 anys

30 de juny de 2012

 

No som en temps de campanyes electorals, però TxA segueix estant al costat de la societat civil. Una nodrida representació hem estat acompanyant-los en el cercavila des de la plaça nova fins a la Font Picant. Hem col·laborat comprant samarretes i compartint una bona estona amb ells en el pla de la planta embotelladora renovada fa dos anys pel nostre Govern a l'Ajuntament. No hem pogut degustar l'aigua picant per que, com diu el rètol penjat a la font "el govern ha tallat el seu subministre fins que no hagin acabat els estudis". Quins són els "estudis" i quan en sabrem el seu resultat?

El nou complex de la piscina coberta. Costos i finançament

Dissabte 16 de juny de 2012

 

Presentació del projecte detallat del nou complex de la piscina coberta, que ha tingut lloc a l'Assemblea oberta de Tots per Argentona:

presentació proojecte piscina TxA.pdf
Documento Adobe Acrobat [702.7 KB]

Fracàs del Govern en la convocatòria a la neteja de la Riera

Diumenge 10 de juny de 2012

 

Només deu veïns s’han aplegat, aquest diumenge al matí, per anar a fer la neteja de la riera convocada pel regidor de Medi Ambient. Si no s’ho fan mirar ben mirat, aquesta patuleia del govern acabaran per no tenir cap poder de convocatòria. Trist. Això els passa per estar sempre encauats als seus despatxos.

 

I a més, el regidor Móra, que és el titular que ha de donar exemple, ha marxat cames ajudeu-me cap al Cros per poder sortir a la foto d’inauguració del mercat setmanal del diumenge. Es veu que això d’ajupir l’esquena no és el seu fort. No cal pas dir que TxA ha estat present a la neteja fins al final. Que n’aprenguin!.

Primera romeria del Rocío a Argentona

Dissabte 9 de juny de 2012

 

Convidats pels bons amics i amigues del grup de balladores de sevillanes d’Argentona, Tots per Argentona, hem estat amb ells durant la celebració de la missa, el cercavila fins la plaça nova i fent la romeria camí cap a can Raimí.

 

Volem felicitar-los per la iniciativa i per les ganes de passar-s’ho bé que han demostrat.

Els "ultralegalíssims" Armengol i Uribe es mofen de la llei!, (amb el vist-i-plau de la policia?)

7 de juny de 2012

 

Des de les pàgines de Tots per Argentona denunciem l'Armengol i l'Uribe per fer abús del poder que es creuen tenir com a alcalde (un) i regidor (l'altre).

 

Ja ho vam denunciar va dies, i l'Armengol continua aparcant on vol. L'espai on està aparcat és el reservat, una mica més avall del frontal de la policia, per a totes aquelles persones que han d'anar a fer gestions urgents a la comissaria de policia. Doncs, sempre, està acaparat pel vehicle de l'Alcalde que se l'ha apropiat demostrant el més mínim respecte als ciutadans que puguin necessitar aquest espai.

 

I la fotografia que ve a continuació és la del cotxe de l'Uribe que ja li hem vist altres vegades, però aquesta és la del dia de celebració del Ple del mes de maig. S'hi va passar les quatre hores de durada del Ple, apropiant-se d'un espai reservat a les persones amb problemes de mobilitat.

Una "bona mostra" (?!) del respecte que aquest Regidor té per totes aquelles persones que poden tenir problemes en els seus desplaçaments, i per als quals des de l'Ajuntament en el mandat passat vam fer reserva d'espais per a ells.

 

I la policia no intervé sancionant-los?. Estarem al cas i ho denunciarem on faci falta!

 

Poca credibilitat i respecte es mereixen Alcalde i Regidor, que tant s’omplen la boca de fer complir la llei i són els primers en saltar-se-la! D’ara en endavant, ZERO credibilitat, a ells i a tots els qui els hi llepen les bavalles!

 

Diada de la flor: diversitat i contrast

2 de juny de 2012

 

Una festa no exempta de polèmica, com moltes de les qüestions que passen a Argentona. Avui a partir de les 7 de la tarda es produïa un doble moviment social i estratègic.Al marge dret del carrer gran i localitzat en la plaça de l’església i carrer del beat Dr. Torres i Bages tenia lloc la processó eclesiàstica, amb to seriós, amb el mossèn sota tàlam acompanyats per la banda del Cristo Nazareno,
com feia anys no s’havia vist. El que s’hi venerava era el “Corpus”de Crist. Han trepitjat ben trepitjades les estores que, a tal fi, s’hi havien fet entre ahir i avui i han tornat al tàlam a l’església.

Mentre tant en el marge esquerre i a la mateixa hora, des de la plaça dels geganters sortia una àmplia comitiva pagana precedida pels gegants i grallers i la banda de l’aula de música, que amb un to festiu celebrava la diada de la flor.La rebuda a la plaça nova ha estat a càrrec dels diables, que han aprofitat l’efemèride per lluir els seus vint anys de constitució de la seva entitat.

La magnífica feina i eficàcia per part de la policia local de la vila, vetllant en tot moment per tal que no es produís cap encontre no desitjat entre les dues comitives, ha fet que afortunadament no s'hagin hagut de lamentar incidents ni desgràcies personals.

 

fotograma parcial de l'estora que els veïns del carrer indústria han realitzat enguany.

El tot mataró s’alia amb el personatge Rosa

22 de maig de 2012

 

Amb la quantitat de notícies que genera Argentona, aquests del Tot Mataró, sembla que només sàpiguen remenar en l'escòria que els hi explica en Rosa.

 

La connivència entre aquest individu i els del Tot Mataró, ja ve de lluny. Es devien conèixer en una eregrinació a Lourdes, on tots els miracles són possibles. Allí es devien enamorar i es van prometre amor etern pels segles dels segles. Fins que la mort o la conveniència els separi.

 

Per què, sino, com s'explica que aquesta revisteta sigui contínuament la botzina d’en Rosa?

 

Per què mai han contrastat el rigor (si és que n'hi ha) de la informació, donant veu a TxA, per tal de poder
defensar-se de tals acusacions?

 

Estem convençuts que deuen fer un "tallar i enganxar" xuclant la informació que es genera des d'altres
mitjans. Si es dediquessin a fer el borinot per la nostra vila comprovarien que aquestes pseudonotícies, tractades sense un mínim de rigor periodístic, que genera en Rosa, en el fons només interessen a la parròquia de mentalitats malaltisses.

 

O hem de pensar que al darrera hi ha interessos inconfessables?

Incompetència del Govern en la gestió de les obres de la coberta del Francesc Burniol

el pati de l'¡escola amb les obres aturades

1 de maig de 2012

 

Amb una subvenció de 160.000 euros, que vam aconseguir de la Generalitat, el mes de març de l’any passat vam començar a construir la pista poliesportiva coberta de l’Escola Francesc Burniol.

 

Resulta que a finals de juny passat aquesta empresa, immersa en una situació econòmica empresarial complicada, es va endarrerir en la construcció, i aquest Govern, enlloc de buscar fórmules de suport i facilitació a l’empresa, li van enretirar la confiança i la van penalitzar fins a tal punt que es va veure obligada a tancar i deixar penjades les obres.

 

Fixeu-vos: ha passat quasi un any i encara no han estat capaços de buscar una nova constructora, que haurà de continuar aquelles obres, iniciades per una altra empresa, complicant en gran manera tot el procés constructiu. Avancem que això té mala peça al teler i que difícilment una nova empresa es farà càrrec de la continuació de les obres!

 

En el darrer Cap de creus, podeu trobar un ampli escrit dels mestres i pares de l’Escola Burniol queixant-se de la incompetència d’aquest Govern, i del regidor d’Educació, que lluny d’afrontar la situació i donar-hi resposta, es dediquen a llençar pilotes fora, excusant-se en processos administratius, i sense donar solucions a la problemàtica que tenen els nens i nenes de l’Escola que no poden utilitzar el pati, des de fa més d’un any i,
sobretot, sense veure possible que a l’inici del proper curs escolar s’hagi resolt el problema.

 

Una nova mostra clara de la incompetència d’aquest Govern, que no és gens resolutiu, i que continua sense prendre decisions, sotmès total i únicament a la dinàmica administrativa.

 

És el que sempre hem dit: per això no cal que hi hagi polítics en la gestió municipal; amb la secretària ja n’hi ha prou!

Tots per Argentona a les bitlles catalanes

Actes de celebració de Sant Jordi
tirada de bitlles

22 d'abril de 2012

 

Tots per Argentona ha participat amb el seu equip oficial a la tercera lligueta de Bitlles Catalanes, amb una molt bona actuació, celebrada dins els actes previs al voltant de la festa de Sant Jordi, que se celebren a la nostra Vila.

 

Al mateix temps, un nombrós equip de la nostra gent situats a can Doro, ha repartit més de 500 punts de llibre, amb dibuixos originals al·legòrics a la rosa, a totes les vilatanes i vilatans, que s’apropaven.

 

Fer finalitzar l’acte, hem fet un petit pica-pica compartint-ho amb tots aquells que d’una manera o altra fan costat a la nostra formació.

 

L'enganyifa de les entitats bancàries pel que fa als estalvis de la gent

1 d'abril de 2012

 

Arrel de la gran estafa que les entitats bancàries han fet a les persones que hi tenen dispositats els seus estalvis, TotsperArgentona presenta la següent Moció al Ple que se celebrarà demà a l'Ajuntament:

 

Les participacions preferents són eines financeres gestionades per entitats bancàries que, lluny de beneficiar al qui les contracta, ha suposat un engany pels ciutadans. La mala fe de les entitats bancàries i el desconeixement del què s'estava contractant per part de l'usuari, ha suposat que els diners dipositats pel ciutadà no estiguin disponibles en el termini que es pensava, sinó que el lliga a una perpetuïtat indesitjada. A més, donades les característiques d'aquest tipus d'instrument financer, en el supòsit de poder recuperar el capital, en la majoria de les ocasions l'import seria inferior al que es va dipositar.

Això ha fet que el que havia de ser un instrument financer per treure rendiment a uns estalvis dels ciutadans, s'hagi convertit en una estafa.

Donada la gran magnitud que ha assolit aquest cas, i la inseguretat i desempar en què es troben els afectats, es proposa al Ple l'adopció dels següents acords:

1.- Crear un registre d'afectats del municipi per tal de conèixer-ne l'abast.

2.- Adreçar aquest registre al Síndic de Greuges de Catalunya i vehicular a través d'aquesta institució totes les queixes o denúncies de forma conjunta.

3.- Orientar i assessorar jurídicament als afectats per poder minimitzar l'impacte d'aquest cas sobre els ciutadans afectats.

4.-Demanar al Govern de l’Estat espanyol que actuï perquè es torni el capital inicial als afectats, i que impulsi un projecte de llei de transparència i qualitat en la comercialització dels productes financers per acabar amb els abusos de les entitats.

5.- Instar als organismes d'àmbit supramunicipal (Consell Comarcal, Diputació, FMC i ACM) que facin accions semblants per tal de coordinar els afectats de forma més general.

 

Una altra oportunitat perduda

15 de febrer de 2012

 

Durant els dies que els tècnics de la brigada de mediambient van repartir les bosses de la brossa (envasos i rebuig) pels nostres domicilis, es van limitar única i exclusivament a fer això, res més!. Ens expliquem: hom ens ha fet arribar la seva queixa en el sentit que, aprofitant la visita de les persones que ens fan aquesta entrega a casa nostra, s’hauria pogut treure partit d’aquesta magnífica ocasió per fer omplir un formulari, enquesta o quelcom similar, i així poder conèixer de primera mà què opinen els vilatans i vilatanes sobre aquesta qüestió i poder, d’aquesta manera, polir el sistema.

 

Traslladem des d’aquí aquesta idea al polític responsable de torn. El més segur és que en faci cas omís, tal sigui per no treballar gaire; però fent-nos ressò d’aquest fet pensem que, ja que tant es vanagloria aquest govern d’escoltar al poble, ha perdut una oportunitat única.

 

I ja en van... una pila! (d’oportunitats perdudes).

 

a la plaça de Can Xammar, de Mataró. Una "magnífica" vista per a aquells que encara són defensors dels contenidors soterrats!

I ara li toca a l’Escola l’Aixernador!

1 de febrer de 2012

 

Després del tancament del servei d’Assistència Sanitària durant les nits i caps de setmana, que ens feia el CAP (Centre d’Atenció Primària), ara li tocarà anar pel mateix camí a les instal·lacions veïnes: l’Escola l’Aixernador.

 

Durant el mandat de Tots per Argentona, el nostre Govern vam obtenir el compromís del Govern de la Generalitat de que mantindria l’Escola l’Aixernador, al carrer Joan Fuster, i que procediria a construir la nova al Collell així que l’Ajuntament li’n fes l’entrega dels terrenys en aquell indret.

 

Aquest era el compromís i la determinació que Tots per Argentona va prendre i emprendre en resposta a les necessitats i demanda dels pares dels nens de l’Escola Aixernador. Sempre i en tot moment ens vam alinear amb els pares, per respecte a la qualitat educativa dels nens de l’Escola i el compromís de la comunitat formada per l’equip docent i l’AMPA.

 

Tots sabíem (Generalitat, Ajuntament i comunitat educativa) que si actualment s’hagués de crear aquesta nova Escola, degut a la davallada de la natalitat, avui no tocaria, però l’Escola ja existeix i és clar que ha de
continuar!!.

 

Amb el nou Govern a la Generalitat, i un nou Govern a l’Ajuntament, curiosament de la mateixa corda política (CiU), ara veiem que els acords obtinguts fa més de dos anys en interès de la nostra comunitat argentonina, els han trencat, i pretenen que ens quedem sense l'Escola L'Aixernador amb el pretext de fussionar-la amb l'escola Burniol.

 

Tota la feina feta pel bon equip docent d’aquesta Escola amb el suport dels pares i mares dels seus nens, se’n va a fer punyetes i volen que es desintegri en quatre dies, novament sota el pretext d’escassetat econòmica.

 

I novament amb un Govern municipal (encapçalat per CiU, amb la conxorxa dels partits ICV, ERC i PSC), que assumeixen les directrius ordenades per la Generalitat, no sigui que els toquin el crostó!!

 

Què hi diu la comunitat educativa de l’Aixernador?.

 

Tots per Argentona seguim estant al seu costat en tot allò que els puguem ser d’utilitat.

Presents a la Festa de Sant Sebastià

22 de gener de 2012

 

El veïnat de Sant Sebastià, una vegada més, ens ha tornat a convocar en aquesta tradicional festa de Sant Sebastià.Amb l’ermita plena de gom a gom, s’ha fet la celebració litúrgica a les 11 del matí i tot seguit la Coral Llaç d’Amistat ens ha delectat amb la seva cantada.Un dia esplendorós, gairebé primaveral, que ens ha regalat la Lurdes Colominas i en Joan Capdevila, autèntics artífex d’aquesta duradora tradició al veïnat de dalt del carrer gran.Des de Tots per Argentona, els en donem les gràcies, per deixar-nos compartir moments com aquests.

Els partits pretenen desqualificar TxA

18 de gener de 2012

 

Una vegada més els partits, en la seva incontinència manifesta, van aprovar en el Ple d’ahir una Moció en la que pretenen desqualificar l’actuació de Tots per Argentona, degut a la nostra exigència a l’Uribe per tal que torni l’acta de regidor.Tots per Argentona és l’única Agrupació política que té un codi ètic, basat en els seus principis i objectius, que estableix que totes les persones que formen part de la llista electoral deuen el seu lloc a l’Assemblea, i quan qualsevol dels regidors té una conducta reprovable o no acata els seus principis està obligat a retornar l’Acta de regidor, obtinguda mercès a la pertinença a Tots per Argentona.Com bé sap tothom, el regidor Uribe, en l’intent sempre d’estar prop del sol que més escalfa, després d’haver pretès anar a les llistes de CiU i haver-ne estat rebutjat (uns mesos abans de les eleccions municipals, segons ha dit ell mateix a Ràdio Argentona), va veure l’oportunitat d’integrar-se novament a Tots per Argentona preveient que seria, així, regidor al Govern.Aquesta dèria de l’Uribe es va desmuntar l’endemà mateix del pacte del nou Govern fet a la contra de Tots per Argentona, i en el qual el nostre grup quedava a l’oposició.Les seves pretensions com a regidor de govern s’esvaïen i a partir d’aquest fet inicia un procés de poca participació i un allunyament progressiu que el condueix a abandonar el nostre grup.Així, doncs, sense respectar el seu compromís de retornar l’acta, signat personalment davant l’Assemblea, aquest regidor es transfuga i abandona l'ideari del nostre grup, apropiant-se indegudament d’una regidoria que no li correspon i impossibilitant que sigui una altra persona qui ocupi el seu lloc.En l’Assemblea celebrada el passat mes de novembre, i amb la presència de més de 100 persones en la mateixa, es ratificà l’acord que l’Uribe havia de retornar la seva acta de regidor a Tots per Argentona, cosa que fins a aquests moments ha incomplert.En el Ple d’ahir, aquest regidor, després d’haver fet l’intent d’apropar-se al nou govern (qui més escalfa en aquests moments), i per mitjà del seu nou soci a l’Ajuntament, en Rosa, va pretendre denunciar la nostra actuació arrel de l'exigència de retornar allò que no li pertany.La resta de partits (a excepció de la CUP que va votar en contra de la Moció) amb l’objectiu, una vegada més, de continuar erosionant la fortalesa de Tots per Argentona, una fortalesa que com molt bé saben prové del reconeixement més ampli per part de la ciutadania argentonina, van aliar-se amb en Rosa i l’Uribe amb un atac aferrissat a la nostra manera de  ser i d’actuar, pretenent ser jutges i acusadors al mateix temps.La seva incompetència com a Govern els condueix a entrar en el safareig impropi que no els correspon; ja ho diuen: qui no té feina (o no la sap fer en aquest cas) el gat pentina.

 

Els tres tombs tornen a omplir Argentona en Festa Major

15 de gener 2012

 

Un any més la Comissió de Festes de Sant Antoni han fet gaudir a tots els argentonins amb una autèntica processó de cavalls, carros i genets, cofois de lluir la seva vestimenta.

Els Tres Tombs a Argentona s’han acabat convertint en l’acte més rellevant de la Festa Major d’hivern, que torna a aplegar a vilatans i forans al llarg del Carrer Gran i Plaça de l’Església.

Aprofitem, des de les pàgines de TotsperArgentona, per fer un reconeixement a la Comissió de Sant Antoni animant-los a no defallir en la seva constància, tot i els moments difícils que a vegades han tingut.

Aprofitem, al mateix temps, per posar-nos a la seva disposició en tot allò que creguin oportú i puguin necessitar de TotsperArgentona.

El Patge Reial visita Madà

1 de gener de 2012

 

Fa trenta anys que a Madà ens visita el Patge Reial per recollir les cartes dels nens i nenes que van destinades als Reis Mags.

 

Avui, diumenge i primer dia de l’any que acabem de començar, ha estat una jornada de joia per als més menuts -i, també, dels més grans- que ens aplega a redós de la Plaça Gran de Madà. Hem fet una xocolatada, d'aquelles tan bones que sempre ens fan la Montse i en Lluís, que amenitza l’espera del Patge que, enguany, s’ha desplaçat fins el nostre veïnat amb una gran moto des del llunyà Orient.

 

Actes com aquest, sovintegen al veïnat i coadjuven a reunir a la mainada, junt amb pares, avis i amics, fent més estretes les relacions humanes i potenciant el bon veïnatge.

 

La Font de Sant Sebastià ja s’està reparant

29 de desembre de 2011

 

És una bona notícia. I per això ens l’alegrem i creiem que és de justícia publicar-la.

 

La Companyia d’Aigües, ahir vespre, va rebre ordres del seu President i Regidor de Serveis de l’Ajuntament que, amb la màxima urgència, efectuïn les obres de restauració necessàries per deixar la Font de Sant Sebastià com una patena.

 

Ens n’alegrem i agraïm al Regidor la seva resposta a una problemàtica que arriàvem des de feia moltes setmanes.

 

Des de Tots per Argentona ens posem a la seva disposició, i a la de tots els ciutadans i ciutadanes, col.laborant en totes aquelles accions de millora de qualitat dels serveis.

 

Aprofitem per desitjar-vos a tots un Any 2012 ben bo, amb Salut i energia per afrontar els temps difícils que ens toca viure.

Aspecte deplorable de la Font de Sant Sebastià

28 de desembre de 2011

 

Aquest és l’aspecte que ofereix avui la façana de la Font de Sant Sebastià. Ens consta que veïns d’aquest veïnat han fet constants gestions per intentar fer-li saber al regidor de torn. Totes les seves accions han estat debades.

Després de molts dies hem optat per fer-li saber, a aquest regidor i a tot el Govern, a través del nostre web.

Ja tenen present que la cavalcada de Reis passarà, enguany, per davant la Font de Sant Sebastià?. Per si no ho sabien, també, els comuniquem que d’aquí a tres setmanes és la Festa del veïnat amb la tradicional celebració a la capella del Sant.

Ens haurem d’arremangar els veïns i fer una jornada de treball per reparar aquest estat lamentable de la Font?Si cal, així ho farem!. 

Els partits independents i plataformes electorals del Maresme ens trobem per posar punts en comú

26 desembre de 2011

 

Entre totes les formacions hem aconseguit més de 9.400 vots en les passades eleccions municipals

 

Tots per Argentona i la Plataforma Ciutadana de Dosrius hem organitzat una trobada de partits independents i agrupacions electorals del Maresme, que ha reunit a Argentona als representants de nou formacions polítiques independents que vam obtenir representació als nostres municipis en les eleccions municipals del passat 22 de maig.

 

A la trobada també hi ha assistit un representant de Gent de Gramenet.

 

És la primera vegada que els grups polítics independents del Maresme ens trobem en una reunió per posar punts en comú. S’han tractat temes com la necessitat de mantenir una xarxa de comunicació amb altres formacions del mateix caire que supleixi la falta de suport que tenim aquests grups polítics, degut a la nostra condició municipalista i el fet que, tot i obtenir més de 9.400 vots dels ciutadans entre totes les formacions , no tinguem representació política en administracions com el Consell Comarcal.

 

De la reunió van sortir dos compromisos: crear una xarxa de comunicació entre totes les Agrupacions d’electors i els partits independents del Maresme i fer una nova reunió el mes de febrer.

El Govern suspèn la Reunió de Poble

20 de Desembre de 2011

 

Fa més d’una setmana el Govern d’Argentona (integrat per CiU, PSC, l’Entesa i Esquerra) va fer una penjada de cartells anunciant que el dimecres dia 21 de desembre farien una Reunió de Poble.

 

El motiu d’aquesta Reunió era informar-nos del Pressupost que han aprovat per a l’any 2012 i el seu Pla
d’Actuació municipal per aquest mateix exercici.

 

Doncs avui, el dia abans de la celebració, ens envien un comunicat que diu:

“L’equip de govern de l’Ajuntament d’Argentona comunica a tota la ciutadania, entitats i mitjans de
comunicació que la Reunió de poble que s’havia de celebrar el dimecres 21 de desembre per presentar a la ciutadania el pressupost municipal del 2012 i les línies bàsiques del Pla d’Actuació Municipal (PAM) ha quedat ajornada.
La proximitat de les festes de Nadal i la manca de temps per informar i donar a conèixer amb
antelació els detalls d’aquest acte entre els veïns i veïnes del municipi han motivat aquesta decisió.

La nova data de celebració d’aquesta sessió pública informativa serà el dijous 26 de gener de 2012, a les 8 del vespre, al Saló de Pedra. El govern de l’Ajuntament demana disculpes per les molèsties que aquesta suspensió pugui ocasionar i confia en que l’ajornament de la Reunió de Poble servirà per assegurar un major èxit de convocatòria a l’acte i garantir la millor informació possible a la ciutadania”.

 

Ens volem fer ressò d’aquest comunicat per estalviar viatges innecessaris als ciutadans que pensaven anar a aquesta convocatòria.

 

Ara s’han adonat que estaven vora les festes de Nadal?.

 

Sabem, de fonts ben informades, que el més calent ho tenen a l’aigüera i que, a hores d’ara, no tenen cap programació política que doni contingut al seu Pla d’Actuació per al proper exercici.

 

Ja cal que s’hi posin a treballar de valent. Els recordem que els dies passen volant i que el dia 26 de gener el tindran aquí mateix.

 

La nostra feina al Veïnat del Cros continua donant bons fruits

19 de Desembre de 2011

 

El Govern de la Generalitat ens acaba de concedir un important ajut per continuar treballant en el Pla de Barris; això vol dir la subvenció per a la contractació de 6 persones que contribuiran en gran manera en la dinamització social del Veïnat.

 

Això és un important reconeixement a la feina iniciada pel Govern de TotsperArgentona ja fa tres anys i ara es concreta en els següents programes, totalment subvencionats:

 

Programa de cohesió social, civisme, convivència i mediació comunitària pel qual es procedirà a la Contractació d'un tècnic/a.

Programa d’Orientació i inserció laboral, amb la Contractació d'un tècnic/a.

Dinamitzador/a de mercat amb la Contractació d'un tècnic/a.

Programa d'igualtat de gènere amb la Contractació d'un tècnic/a.

Auxiliar de la llar, amb la Contractació d'una persona del barri.

Treballador/a familiar, amb la Contractació d'una persona del barri.

Formació Ocupacional: Auxiliar cuina i neteja.

 

Ara convé que el Govern es posi les piles i procedeixi a efectuar la deguda informació i selecció de les persones capacitades corresponentment per a executar els programes esmentats, tenint en compte que tota aquesta tasca s’ha de dur a terme abans del dia 31 de desembre.

 

Totes les persones que puguin tenir interès en participar-hi cal que, urgentment, vagin a l’Ajuntament a informar-se’n.

El trànsfuga Uribe abandona els principis de Tots per Argentona

12 de Desembre de 2011

 

Tot i l’aprovació unànime, per part de la Coordinadora i l’Assemblea, de que l’Uribe retorni l’acta de Regidor a Tots per Argentona, aquest obvia els Principis, abandonant el nostre Grup Municipal i s’apropia de la Regidoria.

 

Tots els regidors de TxA, havien signat en data 7 de maig davant l’Assemblea celebrada al Saló de pedra, un document públic pel qual tots es comprometen a complir els acords de la mateixa i retornar l’Acta de regidor de l’Ajuntament si TxA ho requereix, ja que la propietat de la mateixa no és personal sinó de l’Agrupació Electoral.

 

La Coordinadora es plantejarà emprendre accions legals cas que aquest Regidor es mantingui en la seva posició de no retornar l'Acta municipal.

 

Una acció d’aquest tipus està tipificada en el món polític local com a “transfuguisme”, esdevenint “trànsfuga” aquell o aquella que actua per motius inconfessables i socialment inacceptables, allunyats sempre de motius ideològics. La moral occidental castiga amb severitat el transfuguisme, encara que des del punt de vista legal (fruit de l’actual llei electoral) no és fàcil d'impedir.

 

La irresponsabilitat de les persones que actuen així, si bé gaudeixen d’un important ressò mediàtic, a través d’un comportament detestable i traint una ideologia que se’ls pressuposava, demostren que el projecte polític i el treball pensant en el municipi des del Grup polític en el que es presentaven, no es troben pas entre els seus principis.

 

Afortunadament, en els darrers temps, la seriositat, el rigor i la responsabilitat que comença imperar en la majoria dels polítics municipals del nostre país, fa que actituds d’aquest tipus siguin rebutjades, reprovades i es tanquin portes a persones que actuen d’aquesta manera.

 

Al respecte de situacions d’aquest tipus, que també passen a altres indrets, reproduïm literalment el comentari que en fa el periodista Josep Anton Rosell:“Molts aprenents de polítics estan sempre vora el sol que més escalfa i varien la seva postura segons les possibilitats que tenen, o no, d'aconseguir poder. Canvien de camisa tantes quantes vegades sigui necessari i no tenen massa remordiments. A la curta o a la llarga se'ls «veu el plumero» i presenten sempre molt poques novetats. Fan com les papallones, volant d'un costat a un altre buscant un sentit que no sempre troben” ... “Amb aquest panorama és fàcil col·locar a cadascú en la quadrícula corresponent i saber molt bé qui és qui”.

L’Assemblea de TotsperArgentona aprova per unanimitat que el regidor Jaume Uribe retorni l’acta de regidor

27 de novembre de 2011

 

A l’Assemblea celebrada aquest matí, al Saló de pedra, i amb la  participació de 103 ciutadans i ciutadanes, s’ha informat i debatut la situació  de conflicte sobrevinguda des del passat dijous, en el moment en que el regidor  de TotsperArgentona, Jaume Uribe, va  comunicar a diversos membres de la Coordinadora que renunciava a seguir formant  part de la nostra Agrupació i es plantava pel seu compte a l’Ajuntament, com a
regidor no adscrit.

 

L’esmentat Regidor no va assistir a l’Assemblea declinant la  possibilitat de poder explicitar, als assistents, els motius que l’han conduït  a prendre aquesta decisió.

 

Un membre de l’Assemblea, i representant del Consell de Mediació creat  a aquest efecte, va fer lectura de la carta que el Regidor havia tramès feia  tres dies.

 

Tot seguit va recordar a l’Assemblea el que els “principis” de TotsperArgentona contemplen en un cas com aquest, i a petició d’algunes persones del públic es procedí a la lectura del contracte-document realitzat davant la darrera Assemblea del mes de maig, amb el qual tots els integrants de la llista electoral signaven la renúncia a l’Acta de regidor tot tornant-la a TxA, en el cas que sorgís algun conflicte que conduís a l’allunyament d’algun dels  seus membres, sempre que això fos ratificat i demanat per l’Assemblea, després  de les corresponents consideracions.

 

Posat doncs a debat i votació de la mateixa, en resultà un acord unànime per part de les 103 persones assistents a l’acte: el retorn immediat de l’acta de regidor, instant-lo a abandonar el lloc que actualment ocupa a l'Ajuntament.

 

Amb l’assistència de 103 persones celebrem l’Assemblea Oberta al Saló de pedra

103 persones ompliren el saló de pedra

27 de novembre de 2011

 

Aquesta és la primera Assemblea Oberta que TotsperArgentona ha convocat des del dia de les eleccions municipals del mes de maig.

 

En la línia, encetada ja fa més de quatre anys, de donar informació a la ciutadania, aquest matí s’ha dut a terme una reunió oberta en la que els companys i companyes de la Coordinadora de TotsperArgentona, Montse Matas, Ramon Teixidor, Pep Masó, Xavier Collet, Raimón Català i Maite Gonzàlez han fet un breu repàs recordatori de la raó de ser de la nostra Agrupació i de les polítiques que hem estat plantejant en aquest breu període a l’oposició.

 

L’aprovació per part del Govern d’un pressupost municipal per al 2012 al que TotsperArgentona hi ha fet les seves aportacions amb l’objectiu de reduir despeses no prioritàries i de no incrementar els impostos (que no han estat acceptades), i l’aprovació d’una taxa de residus que l’únic que persegueix és la recaptació de calers, han estat també temes que s’hi han tractat.

 

En el debat de l’Assemblea s’hi ha inclòs un punt de darrera hora, sobrevingut a conseqüència del conflicte sorgit amb el Regidor Jaume Uribe que persegueix la renúncia de regidor de TxA tot mantenint la carta de regidor independent a l’Ajuntament.

 

Cloent l’acte s’ha fet una projecció de futur i de la necessitat que TxA continuï amb la seva activitat política, tot encoratjant als assistents a participar activament en les sessions de treball setmanal i mensual que es
realitzen.

 

 

Tots per Argentona edita un nou butlletí informatiu

21 de novembre de 2011

 

Fidels al nostre compromís de mantenir els argentonins informats de com va la política municipal, hem editat un nou butlletí que presentarem en l'Assemblea oberta el proper diumenge dia 27 de novembre al Saló de Pedra de l'Ajuntament.

Serà distribuït per tots els domicilis, com sempre, de manera gratuïta.

Podeu avançar-vos en la lectura dels seus continguts punxant en l'enllaç següent:

 

Butlletí 17. Novembre 2011

 

Ja hi tornem a ser!

16 de novembre de 2011

 

El dilluns dia 14 una altra vegada els de l’Ajuntament tornaven a abocar sorra als carrers de Madà. Hi havia previst (per si mirant al cel hom no ho veiés a venir) un avís del Servei Meteorològic de Catalunya que alertava d'imminents i fortes pluges a la Comarca. També venia ressenyat al web d'Argentona Comunicació.

 

Bé, doncs, entre el dimarts 15 i dimecres 16, avui, els carrers han quedat empastifats novament. Tota la feina s'haurà de refer amb la consegüent despesa que això suposa. Es confirma que l'home (o els responsables de torn) és l'única bèstia que ensopega dues vegades en la mateixa pedra.

 

Ja els ho dèiem fa pocs dies que, sobretot, miressin la tele per assabentar-se de quin temps farà abans d'efectuar segons quines feines a l'aire lliure.

 

Haurem de concretar que mirin TV3, ja que potser es van entretenir amb Telecinco...

El Govern ens apuja l’impost d’IBI en un 5’89%

7 de novembre de 2011

 

Tot i que l’increment de l’IPC durant el darrer any s’ha incrementat en un 3’1%, els quatre grups del Govern (CiU, PSC, Entesa i Esquerra) i amb el vot favorable de AA i la CUP, ens volen incrementar l’impost de la contribució en un 5’89% de mitjana, per a l’any que.

 

Ja els vam dir que no hi ha res que justifiqui aquest augment, sinó és per la mala gestió que estan duent en tots els afers de l’administració municipal.

 

Els del Govern es posen a la defensiva quan els recordem que el primer que van fer va ser incrementar el sou de l’Alcalde en 12.000 euros (un 27%), quan el nostre Alcalde se l’havia rebaixat en un 31%; doncs els ho recordarem sempre que calgui ja que així està clar que ens han d’apujar els impostos!.

 

I està clar que aquests regidors del Govern no tenen els mateixos principis que les persones de TotsperArgentona, i els tornem a dir que la situació econòmica global no permet alegries que incrementin els costos generals a càrrec dels argentonins i argentonines.

 

El que tenim clar els ciutadans és que les nostres economies avui, en general estan més malament que l’any passat, i estan més malament avui que fa dos anys, i durant l’any que ve no es preveu que estiguin millor que enguany.

 

És per això que cal que no ens posin més pressió fiscal al damunt, cal que no ens carreguin la motxila dels impostos; cal no només que continguin les despeses sinó que treballin de valent per reduir-les!, i per això és necessària una gestió molt eficient dels recursos econòmics per part de cadascuna de les àrees de Govern.

 

I si no en saben més que se’n vagin a casa!.

 

Carrers empastifats a Madà!

28 d'octubre de 2011

 

Ja ho vam denunciar ahir.

Mireu com han quedat empastifats alguns carrers de Madà arrel de les darreres pluges.

Avui som divendres i essent festa el dilluns 31, resultarà que alguns veïns d'aquell veïnat hauran de suportar un gran fangueig per la manca de previsió d’algú de l'ajuntament durant 5 dies (5!). Amb l'afegit d'un balafiament de diners en haver d’arranjar-ho de nou la setmana que ve!

Si no saben llegir els diaris i no volen mirar la tele, que alcin el cap al cel i observin el temps.

Quina Cruz, senyor!!!!.

 

Què passa amb la revista municipal Cap de Creus?

28 d'octubre de 2011

 

Tenim noticia que el Cap de Creus sortirà al carrer passats dos mesos de la data que inicialment tenia previst. Com és possible, això ? Entenem perfectament que la malaltia d’un i l’embaràs de l’altra, com a responsables  directes de la confecció de la revista, hagin condicionat aquest calendari. Som humans.

Malgrat tot, com és que l’alcalde, responsable final del Cap de Creus, no hagi previst aquesta contingència amb la deguda responsabilitat i celeritat ? No hi ha prou recursos tècnics i d’imaginació per fer que altres persones de dins la Casa haguessin ultimat aquest número 111 a temps, ja que molta feina ja estava feta?

Segur que amb TotsperArgentona a l’alcaldia, els vilatans no hauríem d’esperar dos mesos, per exemple, en tenir un resum ben acurat de la passada Festa Major 2011. A hores d’ara ja només ens serviran unes quantes  fotos de record...

Si és l’estalvi el que prima en la reducció de números del nostre Cap de Creus (a nosaltres ens sembla que és desídia pura) li diríem que hi ha altres partides que poden merèixer una sensible reducció. Per exemple el seu sou i el dels regidors. Sigui dit amb tots els respectes.

És que l’Ajuntament no mira la tele, o no llegeix els diaris?

27 d'octubre de 2011

 

Amb sorpresa, veiem que en alguns carrers de Madà unes màquines estan abocant sorra
per tapar els xaragalls ocasionats per les pluges del dilluns.

 

Hi ha un avís del servei Meteorològic de Catalunya, d’alerta de tempestes i intensa pluja de més de 20 litres en mitja hora com a mínim, per avui i demà (ara mateix -14:00 hores- ja comença a ploure).

 

A més, aquesta sorra s'aboca sense previ avís als veïns per tal que puguin treure els vehicles del carrer. Tampoc no es compacta i es llença sobre les fulles dels arbres, que hi són en gran quantitat en aquesta època de l'any, i això facilita el seu fàcil arrossegament per l'efecte de l'aigua.

 

O sigui que, si finalment plou tant com ens vénen anunciant per diferents mitjans, aquesta
tasca no haurà servit per a res. Només per gastar inútilment. La Regidoria corresponent roman en bàbia o pretén justificar només el sou i fer veure que es fan coses?!. No miren la tele, ni llegeixen els diaris ?

 

Doncs valdria la pena que ho fessin!

L’Alcalde ha de ser el primer a donar exemple

26 d’octubre de 2011 

 

En el Cap de Creus de juliol ja alertàvem de la pretensió de l’Alcalde d’augmentar-se el sou. I això, malauradament, es confirmà. L’alcalde, ell solet, s’ha apujat el cost en un insòlit i vergonyós 27%, és a dir 12.000 euros més que l’Alcalde anterior. Inconcebible en els moments difícils que patim tots plegats. I més insòlit encara és que la resta de membres del Govern li ho hagin permès...

El Govern encara no ha fet el Pressupost del 2012

25 d'octubre de 2011

 

Estem a 25 d’octubre.A primers d’aquest mes l’equip de Govern ens anuncià que al Ple del dia 7 de novembre volia portar-hi l’aprovació del pressupost de l’any que ve, i veiem que el més calent és a l’aigüera!

No ens extranya pas gens que, amb l’aiguabarreig polític que tenen al Govern, a hores d’ara encara no ens hagin informat de què tenen previst realitzar en el proper exercici i amb quins diners preveuen fer-ho.

Anem bé!.

El primer que va fer l’Alcalde va ser apujar-se el seu sou: això sí que ho tenia clar! La seva habilitat i eficiència en la gestió, i la de tot el Govern, encara s’ha de veure.

De moment podem veure que els comptes no els surten. Pot haver-hi alguna altra raó al fet que a hores d’ara no ens hagin entregat les dades de base per al pressupost de l’any que ve?

 L’Ajuntament seguirà amb el pagament per generació dels residus

25 d'octubre de 2011

 

Finalment els membres dels quatre partits que formen el govern (CiU, PSC, Iniciativa i Esquerra) s’han posat d’acord i seguiran fent la recollida de residus urbans amb el sistema iniciat i dut a terme per TotsperArgentona durant els anys 2010 i 2011.No podia ser d’altra manera!.Decididament el seny s’ha apoderat de la ment d’aquests governants, i allò que deien que no farien, quan estaven a l’oposició, ara s’adonen que és el sistema més atinat i han aprovat seguir amb el mateix model de gestió dels residus.Amb l’aprovació, però, ja ens han advertit que a primers de novembre proposaran una modificació en el preu de la recollida de les brosses que obligarà a totes les famílies a pagar per avançat un nombre fix de bosses grogues per als envasos i vermelles per al rebuig (quantitat que a hores d’ara no han determinat).Si bé celebrem la continuïtat del sistema que vam iniciar fa dos anys, no considerem gens encertada la proposta que sigui el Govern qui determini el nombre de bosses obligatòries a pagar en cada domicili, ja que estem convençuts que és una mesura desincentivadora en la reducció de residus. Amb quin criteri determinaran el nombre de bosses obligatòries per a un domicili?: en funció de que hi estiguin empadronades 2, 3, 4 o més persones?.I si 4 persones d’una família generen menys envasos o rebuig que una família amb 2 persones?: tots estarem obligats a pagar anticipadament unes bosses (que ens cobraran per mitjà de la taxa de residus) per un servei que no utilitzarem i sense possibilitar de rescabalar-nos retornant-les, ja que el Govern diu que no abonarà les bosses que ens sobrin!.Haurem d’estar amatents al què fan.

La mala gestió del Govern municipal fa que s’ingressin 13.500 euros menys que l’any passat per la venda de bosses de la brossa

17 d’octubre de 2011

 

En la roda d’entrevistes de després del Ple, avui el nostre cap de llista ha estat clar i català en el que fa a la disminució d’ingressos que arria l’actual govern, a causa de la seva mala gestió en el tractament dels residus.

 

Recordareu que en la campanya electoral els de CiU un dia deien que retirarien les bosses taxades, i un altre dia deien que les deixarien... Els d’Esquerra van escriure que no els semblava bé el model de Taxa Justa però deien que creien en el model tal com està plantejat... Els de l’Entesa igual: també escrivien que no mantindrien la taxa justa però deien que ja els semblava bé.... Els del PSC deien que no els semblava bé el sistema, i que implantarien un porta a porta millorat (?!).

 

I de tot aquesta aiguabarreig n’ha sortit un govern que a hores d’ara l’únic que ha aportat és una gran confusió als ciutadans a l’hora de fer la gestió dels seus residus. L’endemà que el nou Govern prengués possessió de les seves vares, ja hi havia ciutadans que ens preguntaven si havien de continuar comprant les bosses per l’hora de treure de casa els seus envasos i el rebuig...

 

Quan el Govern (dèbil i sense nord) genera falses expectatives als ciutadans no fa res més que crear confusió i, de retruc, debilita el sistema.

 

Afortunadament la majoria de ciutadans i ciutadanes, sensats, conscienciats, i convençuts que val la pena actuar en la millora del mediambient i que cal fer front a les despeses de gestió que ha d’afrontar l’Ajuntament, han seguint adquirint les bosses taxades utilitzant-les en la gestió i eliminació dels seus envasos i del rebuig.

 

Malgrat tot, en el període de gener a juliol, comparat amb el mateix període de l’any passat, són 13.500 euros el que s’ha ingressat de menys provinents de la venda de bosses taxades, amb una davallada mensual mitjana de 1.900 euros.

 

Durant l’exercici de 2010, la gestió duta a terme pel govern de TotsperArgentona, comptant amb la molt bona predisposició de la immensa majoria de ciutadans i ciutadanes a l’hora de gestionar els seus residus, va fer que el cost total de la gestió dels residus al municipi (1.160.000 euros) quedés compensat en la seva totalitat pels ingressos provinents de la taxa fixa, la venda de les bosses taxades i sobretot pels retorns dels cànons provinents de la bona qualitat de la brossa orgànica, del paper i dels envasos, que ens paguen la Generalitat i els gestors privats dels residus.  

Programa 2015.2019

2015 programa extens.pdf
Documento Adobe Acrobat [191.4 KB]
2015 programa general-reduit.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.3 MB]
2015 programa Cros-reduït.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.0 MB]

Estem sempre al vostre servei

els nostres regidors

670.230.943

Amb el desig d'estar més a prop vostre, en tot moment, podeu trucar-nos a aquest telèfon.

 

trobada de ciutadans a la plaça de vendrfe

Podeu connectar amb nosaltres a través d'aquesta adreça de correu electrònic:

 

masonp@argentona.cat