El Carrer Gran pels cotxes
El Carrer Gran pels cotxes
El Carrer Gran abans de les obres del 2009
El Carrer Gran abans de les obres del 2009

Eusebi Traby abandona Tots per Argentona

3 de setembre de 2018

 

En la coordinadora de TxA d’avui Eusebi Traby ha fet saber la seva decisió de deixar de pertànyer al nostre grup municipal, del qual en formava part fruit des de les eleccions municipals del 2015, amb l’objectiu d’integrar-se a Catalunya en Comú.

 

Ha comunicat que vol quedar-se l'acta de regidor a l’Ajuntament, tot i que davant l’Assemblea pública es va comprometre a retornar-la, tal i com contemplen els valors de la nostra agrupació d’electors, si un dia deixava TxA.

 

 

 

 

Tots per Argentona comencem el curs polític

2 de setembre 2018

 

El proper dilluns dia 3 comencem l'activitat política que culminarà amb les properes eleccions del dia 26 de maig de l'any que ve.

 

Una primera trobada per posar els motos en marxa:

Organització del grup, anàlisi de les trobades amb ANC-CDR, estratègia d'actuació i calendari, valors i objectius de TxA, corresponsabilització del grup i dels membres que l'integrem.

 

Com sempre ens trobarem a la sala d'actes del primer pis de l'Ajuntament.

Inici de la reunió a les 9 del vespre, acabament a les 11.

 

 

 

Canvi de noms de carrers..., la proposta de Tots per Argentona                       

26 agost 2018

 

El passat 26 de juliol, avui fa un mes, TxA va convocar als partits amb representació municipal per explicar-los la proposta de canvi de noms de carrers. A la reunió hi assistiren la CUP, ERC i ICV. El PSC també es va afegir a la reunió tot i que, en una reunió prèvia amb TxA, ja havia mostrat la seva discrepància amb els canvis de noms proposats. Malgrat aquesta discrepància el PSC no va tancar la porta a una abstenció quan la proposta arribi al Ple.

TxA va explicar, doncs, la proposta de canvi de noms de carrers que ens agradaria consensuar. Aquesta proposta està basada en dos punts:

 

1. Proposar posar el nom de "carrer 1r d'octubre" amb una referència a l'any 2017 a un carrer d'Argentona. És important que contingui una referència a l'any 2017 per deixar clar els fets que es commemoren. El carrer que proposem per a aquest nom és el carrer Ramon Par. És un carrer molt cèntric, cosa que permetria fer-hi actes commemoratius més concorreguts, i a més tindria una rellevància institucional important doncs l’Ajuntament hi és de ple en aquest carrer i la policia local el tindria com a adreça oficial.

 

2. Proposar afegir a la llista de propostes de carrers el nom de "República Catalana". És important que contingui l'adjectiu "Catalana" per saber i explicar clarament a què es fa referència. De repúbliques n'hi ha i n'hi han hagut moltes i no volem que quedi amagat l'objectiu de la proposta. Malgrat això ara mateix ens sembla prematur posar aquest nom a un carrer. Per això proposem afegir-lo a la llista de noms pendents per posar-lo quan arribi el moment oportú.

Un cop explicada la proposta els partits van dir que en parlarien amb els seus propis grups i que a finals d'agost o principis de setembre ens dirien alguna cosa. En els propers dies els tornarem a convocar per intentar arribar a un consens.

 

Després d'aquesta reunió TxA va informar de la proposta al PDeCAT que pocs dies després ens va fer arribar la seva conformitat amb algun matís que tindrem oportunitat de debatre en la propera reunió.

 

Esperem poder tancar un acord amb tots els grups ben aviat.

Hi havia una vegada una tortuga...

19 agost 2018

 

Aquesta és la història de la tortuga babaua que una nit va anar a pondre els ous a la platja de Sant Simó de Mataró. De seguida que vaig conèixer el voluntariat de la custodia del niu m’hi vaig afegir; en un parell de dies feia una petita formació i la setmana següent començava el torn de tarda-vespre. Per una biòloga de bota com jo, aquestes oportunitats no s’han de deixar escapar.

 

Durant uns dies em deien mama tortuga. Les nenes i en Benjamí se n’enfotien; en Benjamí els deia que anava a la platja a covar ous de tortuga, com les gallines lloques coven els ous: “S’aixeca les faldilles i s’ajup sobre la sorra de la platja amb els ous sota. Estem esperant que eclosionin els ous”. Les nenes, bocabadades, obrien els ulls com taronges i es feia un silenci breu que no durava més de dos o tres segons, reien i continuaven fent la seva.

 

L’espècie marina de tortuga babaua, sembla que està canviant la zona de nidificació i s’estan observant nidificacions més recurrents a la costa catalana. Diuen que la tortuga en qüestió, ni un pèl de babaua, va anar a fer la posta a una platja molt més tranquil·la, entre Mataró i Llavaneres, atreta per la petita llum del lot d’un pescador de canya. El pescador, en veure aquella voluptuositat sortint de l’aigua i per pura ignorància va espantar-la i ella, amb gran urgència de 173 ous urgint sortir del seu gran cos, va nedar escassos metres més fins a observar la tènue llum dels fanalets del “Xiringuitu”. I allà va fer la posta. Va ser una gran sort que el propietari, fruit dels seus viatges, tingués nocions al respecte, de manera que va afluixar llums, música i xerrameca, i va deixar que la tortuga nidifiqués dins els seu àmbit estiuenc.

A partir d’aquí, es va endegar tot un maquinari de professionals del CRAM, Generalitat i Ajuntament per tal de gestionar aquell esdeveniment extraordinari. I així va ser com es va iniciar el voluntariat de gent anònima d’arreu de la comarca, fins i tot de Barcelona i del Llobregat, per tal de fer torns per custodiar el niu de la tortuga babaua.

 

Els torns: la cosa més avorrida del món, esperar durant tres hores a la platja, sabent que aquella tarda segur que no naixerien. Però calia ser allà; això és ser voluntari: ser allà sabent que no hi haurà premi. Desprès de la feina, corrents cap a la platja, buscar aparcament (quin horror!) i córrer fins al niu. La tarda la passava més tranquil·la, observant: gent remullant-se a l’aigua o prenent el sol, nens fent giragonses a la sorra... Però perquè enganyar-vos: avorridíssim... Si et tocava una companya de torn una mica animosa o s’acostava algú a preguntar la cosa millorava substancialment.

 

I un matí una petita tortugueta va emergir de la sorra. El primer que la va veure va ser en Paco, el guarda del servei de seguretat privada que feia la custòdia de nit. I en Paco la va batejar com a Benjamina. I si us diuen que la tortuga babaua nascuda a Mataró es diu Iluro no en feu cas, el primer que la va veure i qui la va batejar va ser en Paco, i en Paco va dir que la tortuga es diu Benjamina. Aquell matí, la casualitat va fer que jo ja estigués en dansa i fos a escassos metres d’allà. A quarts de vuit ja era allà, i la vaig veure. Ni tan sols havia arribat cap servei tècnic, només la voluntària d’urgències que havia arribat feia un quart, el Paco i la policia. Era minúscula, escassos centímetres, però preciosa. Just quan van començar a arribar els serveis tècnics vaig marxar cap a treballar, ja l’havia vist i hi hauria massa gent remenant la cua per allà...

 

Aquella setmana vaig visitar el niu cada dia, a primera hora o al vespre, esperant, contant naixements. No em tocava cap torn aquella setmana, però hi anava igualment. La nit del dimecres vaig anar a acomiadar-me’n, s’acostaven tempestes i en breu obririen el niu. Aquell vespre, sota la pluja, van néixer les darreres 13 i cap a les onze de la nit les van alliberar. Quina cosa més bonica: veure-les córrer amb urgència cap a trenc d’ones, ho tenien claríssim les ties... Tenien claríssim que allò havia de ser ràpid, era perillós ser fora l’aigua, milers de milions de depredadors podrien sobrevolar el cel.

Cinc cents milions d’anys d’evolució de la vida animalia les han portat a tenir l’instint més reptilià de fugir de la sorra ràpidament i endinsar-se dins la mar. La primera onada les absorbia primer dins i les foragitava després, i elles fent anar les aletes ràpidament i amb el cap ben dret continuaven avançant, empeses per l’instint més bàsic. Un càmera preparat amb banyador i llum, va aconseguir enfocar algun exemplar quan ja nedava dins l’aigua, i vàrem poder veure, els nens i jo que érem amb els peus dins l’aigua, com la tortugueta nedava pel mar, esforçant-se al màxim, perquè era molt, molt important, nedar mar endins. Absolutament meravellós.

 

Dos dies després, dinant a cals pares, la notícia al TN era l’avistament de dofins al Masnou: “Osti, es fotran les pobres tortuguetes”, vaig dir. Mon pare va riure amb suficiència.

 

Només una de cada mil tortuguetes arriben a adultes i, amb molta, molta sort, alguna arribarà d’aquí a 15 o 20 anys a fer posta al mateix lloc on van néixer, en aquest cas, la costa del Maresme. Només una de cada 100 arribarà als dos anys de vida. Hem posat coto fluix i protegit els ous de tortuga babaua per tal que la nidificació arribés a bon port, perquè és una espècie protegida, però cal deixar fer el curs natural de l’espècie.

 

Alguns exemplars dels ous s’han covat i criat en captivitat, per incrementar la supervivència de la posta i aconseguir informació sobre l’espècie i les seves poblacions, però la major part han tornat al seu hàbitat natural. La gran majoria moriran. La predació dels dofins serà el de menys. Esperem que no trobin cap bossa de plàstic a mar que engoleixin pensant-se que es una saborosa medusa, morint d’indigestió o ofegades; o que no trobin plàstics enreixats on s’hi enredin i quedin capturades fins l’ofec. Sort tortuguetes, molta sort!

 

Des d’aquí un immens agraïment als serveis tècnics de participació ciutadana de l’Ajuntament de Mataró per la seva tasca fent possible la gestió d’aquest immens voluntariat de la custòdia del niu de tortuga babaua.

 

Montse Matas Oliveras

 

Montse Matas és una dona sensible al que passa en el món on viu. Regidora de Tots per Argentona. Militant de la vida. Estima i es fa estimar.

 

 

Fotos extretes del setmanari "Tot Mataró"

 

 

 

 

 

La piscina sense servei de bar

12 agost 2018

 

Avui a la 1 del migdia la piscina sense pràcticament ningú i sense servei de bar per als usuaris de la mateixa.

 

Parlant amb els mateixos usuaris tots es fan la mateixa pregunta: És que hi ha poca gent perquè no hi ha servei de bar...?  o és que no hi ha servei de bar perquè no hi ha pràcticament ningú a la piscina...?

 

És una pregunta que probablement el govern ens ho podria respondre... però no ho farà perquè estan tots de vacances.

 

És evident, però, que hi ha un problema. I no és normal, per dir-ho suaument, que a la piscina d'Argentona, en ple estiu, no hi hagi un servei municipal de bar on poder anar a comprar aigua quan tens set.

El President Torra ens visita!

2 d'agost 2018

 

En Xevi en una conversa animada amb el President Torra en el decurs de la visita que avui ens ha fet en motiu de la Festa Mahjor d'estiu.

La Montse, a la plaça de vendre, amb el President en l'entrega de premis de l'aixecament de càntirs, dedicant un càntir al museu.

Els companys de Tots per Argentona, com sempre, al peu de canó.

La rajola de la vorera de sant sebastià, per fi, reparada!

28 de juliol 2018

 

Tot just dijous acaba de sortir l'Escletxa denunciant la rajola que des de fa més de dos mesos faltava a la vorera de sant sebastià i a l'endemà ja l'han reparat.

Durant el matí de divendres una brigada de 3 operaris, amb la furgoneta i dues tanques han posat fi al problema de la rajola. Les tanques privant el pas per la vorera avui, dissabte, encara hi són.

Esperem que també siguin tan ràpids en posar remei i reparar totes les altres coses que exposem a l'Escletxa. Estaria molt bé, al mateix temps, que el regidor de serveis distribuís la brigada en diferents feines a l'hora per tal de fer-ho tot més eficient.

 

 

 

A TxA mantenim i renovem l'esperança que un poble millor és possible

26 de juliol de 2018

 

En aquesta edició de l'Escletxa trobareu informació de les activitats que estem duen a terme, fruit del mandat de l'Assemblea del 25 de maig. Tots per Argentona segueix viu en la política municipal.

Els propers mesos de setembre a desembre seran claus en la feina a fer en el debat i definició del model de poble que volem i en la concreció de la llista electoral que, si és el cas, Tots per Argentona presentarà a les properes eleccions municipals. Aquestes se celebraran el darrer diumenge de maig.

 

 

 

 

 

Manifest en resposta a ANC-CDR

18 de juliol de 2018

 

Davant la proposta efectuada per l’ANC i CDR argentonins, amb l’objectiu d'impulsar una llista unitària per a les properes eleccions municipals que tingui un esperit clarament i inequívoc republicà,

 

Tots per Argentona diem:

 

1. Creiem que totes les iniciatives sorgides de la voluntat popular tenen especial interès i mereixen ser escoltades si volem construir una comunitat cohesionada i que camini tenint present els valors republicans.

2. Tan sols si sabem dibuixar un horitzó ampli, en què tots els vilatans s’hi vulguin reconèixer, serem capaços de fer-lo realitat.

 

3. Cal treballar assumint la complexitat i la diversitat de la gent, del territori i les seves necessitats, reconeixent-nos permanentment oberts i permeables a totes les propostes, abandonant la confrontació.

4. Creiem que cal reconèixer i preservar la identitat de tots els grups polítics locals a través de la seva organització i manera de fer que els caracteritza, els defineix i els dóna valor.

 

Per això proposem:

 

1. Que s'iniciï un procés d’anàlisi de la situació política argentonina i de la gestió municipal. Aquesta anàlisi es pot iniciar de forma independent per a cada partit o organització, però seria important treballar-la i acabar-la de forma conjunta.

2. Seria a partir d'aquesta anàlisi conjunta que s'haurien de prendre les decisions més consensuades i encertades.

3. Deixem en mans d’ANC i CDR perquè iniciïn i coordinin aquest debat, sense exclusió de ningú.

4. Apostem perquè es prioritzi el diàleg i la cohesió a partir de la protecció màxima dels drets, llibertats i sentiments de tots els argentonins, fomentant la màxima implicació de tothom. Però més enllà, és essencial que el projecte republicà de poble, depassi el simbolisme i s’ompli de contingut real, palpable i plural.

5. Considerem necessari estar amatents a la situació política a nivell nacional, molt canviant i imprevisible, per tal de cercar estratègies republicanes compartides.

 

 

 

 

Caminant avui per anar enllà

5 juliol 2018

 

Us convidem a participar a la trobada del grup de TxA el proper dilluns dia 9 de juliol a les 9 del vespre a la sala d'actes de l'Ajuntament.

Plantegem una trobada distesa i d'acollida a totes les persones que s'integren al grup amb una proposta de treball basada, en aquesta ocasió, en:

qui som, per què hi som i cap on anem.

 

 

 

 

Iniciem la renovació de TxA

25 de maig 2018

 

L'Assemblea oberta aprova per unanimitat la necessitat que TxA persisteixi en la gestió de la política municipal.

 

67 vots a favor de treballar per aconseguir la màxima pluralitat i cap vot en contra.

 

Els moments il·lusionants de la política del país necessita que, en l'àmbit local, Tots per Argentona continuï treballant en la definició d'un model de poble en el que tothom s'hi trobi acollit i en el qual cadascú, sense exclusió, hi tingui un paper rellevant.

Objectius bàsics a assolir en el decurs d'aquest any 2017: ampliació del grup, reorganització i debat ajustant l'acció al moment actual a la vila, definició dels valors essencials i ètics, treballar per a la fixació dels eixos programàtics bàsics per a implementar a partir del proper mandat (qualitat de vida ciutadana, cohesió territorial, poble viu i servei).

 

Se'ns gira feina. El grup és obert a la participació de tothom qui ho vulgui. Tothom hi cap i tots som necessaris. Som-hi! tot està per fer.

 

Cada dilluns ens trobem a les nou del vespre a la sala d'actes de l'Ajuntament. No us talleu, sereu benvinguts!!

 

Canvi de noms de carrers

10 de maig 2018

 

En el ple del dia 8 de maig es va posar a votació el canvi de nom dels carrers 2 de maig i el passeig Baró de Viver pels de carrer 1 d'octubre i Avinguda de la República. El nostre grup municipal va demanar fins a dues vegades que el govern retirés la proposta per poder arribar a un consens polític i social més ampli, però el govern va preferir tirar pel dret.

Ens sembla important i necessari que aquests temes es portin amb cura, responsabilitat, transparència i donant la màxima informació; si volem que acabin bé, esclar. En aquest cas això no ha anat, ni de bon tros, així.

Quan es va reunir la comissió del nomenclàtor per tractar aquesta proposta, els nostres representants (i tots els altres també) hi van arribar sense conèixer quina era la proposta concreta del canvi. Va ser en el decurs de la reunió, i de forma improvisada, que van aparèixer els noms del carrer dos de maig i el passeig Baró de Viver. En aquell moment els nostres representants hi van votar a favor perquè és obvi que no ens hi oposem, però volem que s'obri el debat.

La comissió del nomenclàtor està formada majoritàriament pels representants dels grups polítics, no és una comissió tècnica. Per tant s'ha de permetre que hi hagi debat en el si d'aquests grups. Si els altres no el volen, nosaltres sí. I també és important que hi hagi debat ciutadà per trobar un ampli consens. I no demanem unanimitats, evidentment. Demanem que s'informi prèviament i que es trobi alguna manera perquè els vilatans hi puguin dir la seva. El consell de la vila hauria pogut ser un bon canal. Però el govern tampoc ho va trobar convenient.

Estem convençuts que buscant un consens més ampli també milloraríem la proposta. Perquè el nom d'avinguda de la República sense cap adjectiu és el més adequat? El carrer dos de maig és el més adient? Podem trobar altres propostes?

El dia del Ple el govern volia posar a votació tant sí com no la seva proposta, tot i sabent que la perdria. Van preferir perdre la votació que ampliar el consens i guanyar-la al cap d'un o dos mesos. Creiem que aquesta no és la manera com s'han de fer les coses.

Fa dos anys el nostre grup municipal va proposar donar el nom de Muriel Casals a la biblioteca d'Argentona o a l'espai de Can Doro. Ens semblava que era el moment oportú de posar el nom de forma efectiva en comptes d'afegir-lo a la cua d'una llista que ja és molt llarga i que no avança. Vàrem portar la proposta al Ple però veient que el govern ens la votava en contra la retiràrem per intentar ampliar el consens. La vàrem portar a un segon Ple esperant un canvi de posició del govern, que no es va produir. I la vàrem tornar a retirar. No en vàrem fer batalla política tot i que el govern va decidir matar la nostra proposta afegint el nom de Muriel Casals a la llista i que acabés, com tants d'altres, dormint el son dels justos... Ens hauria agradat veure en el govern la mateixa predisposició a parlar.

Després del ple alguns membres del govern han fet declaracions en el sentit que buscarien més consens... Però carai! Això és el que els vàrem demanar abans de la votació!

Les escoles bressol estaran obertes les tardes del mes de juliol

9 de maig de 2018

 

El calendari de les escoles bressol municipals aprovat pel govern preveia que les tardes del mes de juliol aquestes escoles estarien tancades i sense servei.

 

Davant el problema que això ocasionava a moltes famílies, Tots per Argentona va aconseguir que el ple del mes passat acordés donar-hi solució obrint totes les tardes del mes de juliol, acollint els infants tot responent, al mateix temps, a la proposta de formació de les seves educadores.

 

Així doncs el govern ja ha prés el compromís d'obrir de 3 a 5 les tardes de juliol. L'Ajuntament assumirà aquest servei complementari educatiu. Serà atès o bé per part del mateix equip docent de les escoles o per mitjà d'altres educadors contractats especialment.

 

 

 

Ha sortit l'Escletxa

4 de maig de 2018

 

Tota la política local des de la visió de Tots per Argentona.

Les escoles bressol, les Ginesteres, els plataners del carrer Marina,.... i la situació de col·lapse polític i administratiu en el que es troba l'Ajuntament.

Davant aquesta situació TxA es planteja novament si hem de continuar la nostra feina a l'Ajuntament i pensar en les properes eleccions de l'any que ve.

Tota aquesta informació en la nova públicació, el número 39, de l'Escletxa.

 

Segons els govern, la Diputació es compromet a realitzar un giratori segur per a tothom a l'entrada nord

16 d'abril 2018

 

En el Ple d'avui Tots per Argentona hem aconseguit que el govern prengui el compromís de treballar amb la Diputació per tal que es construeixi un nou accés al municipi que contempli la màxima seguretat per a vehicles i, especialment, per als vianants que, des del nucli urbà, travessen la carretera de Granollers a Mataró per anar cap a la Riera o el polígon industrial.

 

Segons exposà el regidor d'obres la Diputació ja té el projecte avançat i la seva construcció està prevista per a finals d'aquest any o dintre el 2019.

 

Fóu l'any 2010, quan Tots per Argentona governava a l'Ajuntament, que s'iniciren les passes i contactes amb la Diputació per resoldre la seguretat de l'indret. Els governs posteriors han anat ralentint la solució al problema però sembla, finalment, que ho aconseguirem. En els propers plens anirem fent el seguiment de l'evolució del projecte.

El giratori de l'entrada nord d'Argentona, un perill per als vianants

8 d'abril de 2018

 

El trànsit continuat de vehicles que passen per la carretera de Granollers a Mataró, fa ben difícl poder-la atravessar a peu quan, des del final del carrer de sant sebastià vols anar cap a la Riera o al polígon industrial nord.

Tots per Argentona interpel·la al Govern, en el proper ple de dilluns dia 16 perque posin solució a aquesta situació que, des de fa molt temps, estem reclamant.

Aquesta carretera és de titularitat de la Diputació. En el Ple demanarem al govern municipal que busqui la solució definitiva organitzant el pas de vehicles i de vianants per tal que us pugui fer amb la seguretat necessària.

 

 

 

Un país nou no es fa així

25 de febrer de 2018

 

Avui hem vist aquestes pintades a les parets de la piscina municipal.

Des de Tots per Argentona en compartim els continguts.

 

Si els seus autors fossin gent d'aquella que no comparteix amb nosaltres un nou projecte de país ens emprenyaria i en demanariem la seva neteja i restauració.

Pel contingut suposem que els seus autors no són aquells. I per això aquest fet ens emprenya i, a més, ens preocupa.

 

L'us d'espais públics per a exigir drets i llibertats són apropiats, però no és amb aquests mètodes com cal fer-ho!!.

Totes les lluites requereixen esforços i cap clar. No cal malgastar l'energia embrutant el paisatge urbà.

 

Demanem als autors de les pintades la neteja i restauració d'aquestes parets.

 

Les entitats socials d'Argentona es queden sense la subvenció del 2017 per deixadesa del govern

11 de febrer de 2018

 

El Govern no va convocar les subvencions del 2017 per a les entitats socials de la vila. Per això diverses entitats com les argentonines Caritas, Creu Roja i l'ONG Cor d'Africa s'han quedat sense la subvenció que tenien compromesa tot i que en el pressupost hi havia la reserva de diners pertinent.

 

A les entitats que duen a terme activitats de mediambient els ha passat exactament el mateix. Segons les paraules de l'alcalde, en el ple celebrat fa pocs dies, això ha estat una errada del tècnic del departament.

 

Des del mateix Ple vam recriminar la poca dedicació dels polítics responsables de les àrees corresponents per no haver fet el seguiment de la qüestió  i vam evidenciar la seva manca d'empatia vers les associacions argentonines que es desviuen en la pràctica de la seva activitat i no tenen reconeixement per part del govern.

 

Reclamem amb immediatesa la solució del conflicte amb la convocatòria extraordinària de subvencions que conduexi a reparar els conflictes que han ocasionat a les entitats.

 

Membres de l'ONG Cor d'Àfrica a Bundung, Gàmbia, on continuen treballant de valent en la construcció de l'Escola Taller "Mama Tilde" en la contribució a l'alfabetització de nens i nenes de 6 a 14 anys.

 

És culpa del "155"

6 de febrer de 2018

 

Fa dos mesos i mig es va aprovar la instal·lació d'una parada del bus de l'hospital davant del Tanatori a Mataró.

En el ple d'ahir van demanar al govern si havien fet alguna gestió amb la Generalitat i l'empresa que fa el servei del bus i ens contestaren que encara no havien trobat el moment per parlar amb aquestes dues entitats. El motiu que van al·legar des del govern és que era culpa del "155" (el decret de suspensió de l'autonomia per part del govern central).

És una molt mala excusa que no podem acceptar!

 

 

 

Desapareixen les teules de la masia de Can Barrau

23 de gener de 2018

 

Des de fa uns dies s'ha començat a veure, amb preocupació, la desaparició d'una part de la teulada de la masia de Can Barrau.

Si el govern no pren mesures de manera immediata ens podem trobar que en pocs dies el seu desmantellament sigui continuat, amb la consegüent degradació d'aquesta instal·lació municipal.

Des d'aquí fem una crida a la regidoria corresponent perque hi posi remei amb urgència.

 

El govern treu les jardineres del carrer gran perquè els gossos s'hi pixen

19 de gener de 2018

 

Una persona assistent al ple de l’Ajuntament celebrat fa pocs dies va preguntar al govern el motiu pel qual s’havien tret les jardineres del carrer gran, en el tram des del carrer sant Miquel fins a Cap de creus.

La resposta del regidor de serveis de torn va ser la de que “com que els gossos s’hi pixen traiem les jardineres”. I això, diu ell, “és una prova pilot per veure què passa i després potser traurem les que queden en el tram de baix del carrer”.

Nosaltres li diem: “I què vol o espera que passi?”: doncs passarà que els gossos pixaran en un altre lloc, en els fanals, en els bancs, en les parets, en els arbres,.... cosa que de fet ja està passant ara! Creu que traient les jardineres els gossos deixaran de pixar....?

Trauran aviat, també, els fanals i els bancs o els arbres, seguint la mateixa política?

 

El que cal és que els propietaris dels gossos se’n responsabilitzin!

 

Cal que treballem tots junts, regidor i ciutadans, amb un objectiu comú a fi que l’espai públic sigui utilitzat per tothom i per això tothom se n’ha de fer responsable de la seva cura, del seu manteniment i de la seva imatge.

Amb independència d’aquesta estranya decisió per part del regidor, des d’aquesta pàgina de la revista municipal volem reivindicar un espai públic digne, net i endreçat per a l’ús i el gaudi de tothom.

 

El que cal és no embrutar

 

Cal que des de l’Ajuntament es faci el necessari per netejar el que està brut, però encara és més important que els ciutadans no embrutem. I si algun gos passejant amb el seu amo en l’espai comú es pixa o es caga, el que l’amo ha de fer és netejar-ho; no podem sortir al carrer sense anar suficientment preparats (amb bossa, amb ampolla d’aigua,....) i no ens pot agafar per sorpresa, ja que entre altres coses bones, com és la importància de la socialització i relació ciutadana que s’estableix, els amos dels gossos saben que un dels objectius del passeig és, precisament, que els gossos facin les seves necessitats fisiològiques fora de casa.

El dret ciutadà de compartir l’espai públic ens exigeix alhora el més gran respecte per aquest espai.

 

 

 

 

 

La font de la Puput avui

7 de gener de 2018

 

Tot i la pluja d'avui la Font de la Puput (al capdamunt de Can Ferraters) està ben eixuta. Aniria bé que aquesta pluja durés un bon grapat de dies, tant per a les fonts com per als embassaments que ens nodreixen l'aigua que consumim.

 

Ja fa molts dies vam fer prendre al govern municipal, el compromís d'iniciar una campanya ciutadana per a la minimització del consum d'aigua. Els embassaments catalans estan a nivells molt baixos.

 

No hem vist, però, per part d'aquest govern cap mostra d'interès per al tema i, tot i les seves paraules de compromís, no han estat capaços de fer res al respecte.

 

 

 

Recordeu quan el carrer gran era així?

6 de gener 2018

 

El mes de gener de 2009, estàvem treballant de valent elaborant el projecte de construcció del que havia de ser una gran passa en la pacificació del centre d'Argentona. Féia un bon grapat d'anys que, des dels moviments socials de la nostra vila, es reivindicava que el Carrer Gran fos un espai per passejar i no de pas per als vehicles.

 

La primera setmana de març d'aquell any començaven les obres i s'acabaven, com estaven previstes, a primers de desembre.

 

 

Que tingueu molt bon any 2018

5 de gener 2018

 

Mentre ara mateix passa la cavalcada de reis pel carrer gran iniciem aquest nou curs polític amb els millors desitjos per a tots vosaltres. Desitjos de salut i que la implicació de tots vosaltres en el dia a dia argentoní sigui la base per a la construcció d'aquest nou país.

Salut a tothom!!!

 

 

 

La gratitud és l'expressió d'un sentiment autèntic de reconeixement pel que els altres ens donen

1 setembre 2018

 

Cultivar la gratitud va força més enllà de pronunciar la paraula "gràcies" com a mera fórmula de cortesia.

 

La gratitud és l'expressió d'un sentiment autèntic i profund de reconeixement pel que els altres ens donen, ens ofereixen o simplement representen en la nostra vida.

 

És agrair a la vida o a determinades persones el que ens aporten o ens ensenyen i que és rebut i viscut per part nostra com a grat, bo, bell o digne de ser valorat i apreciat.

 

Moltes vegades, en la majoria de contextos i àmbits de relació, el nombre de judicis negatius sol ser superior a les lloances i agraïments. Agraïm més aviat poc.

 

La capacitat de ser agraïts és inversament proporcional a la mida del nostre ego. Com més arrogants, menys agraïts. També com més en pau amb nosaltres mateixos i amb el món, més agraïts. Sovint és l'amargor o la frustració el que impedeix a algunes persones practicar la gratitud.

 

Fragment de l'article d'Eva Bach a l'Ara d'avui

 

 

 

El crèdit dels partits depèn de com governin

26 agost 2018

 

"La vàlua d'un polític no es mesura per la grandesa dels seus ideals sinó per la seva capacitat de transformar la realitat en positiu: d'aconseguir el miracle que no es trenqui la corda entre els ideals que estiren i una realitat que no es deixa moure"

 

Extracte de l'article d'Albert Pla Nualart a l'Ara d'Avui.

 

 

 

 

 

Màquines de vènding a la piscina

13 agost 2018

 

Quan TxA publica informació municipal, el Govern s'estimula i corre a intentar donar alguna resposta al problema que es planteja.

 

Avui el Govern ha corregut a treure les màquines de vènding que hi ha emplaçades a la Velcro i les ha portat cuita-corrents a la piscina amb l'intent de suplir la manca de servei del bar.

 

Sort en tenim que a Argentona hi ha bons empresaris professionals que, mercès al seu servei de màquines de vènding, poden ajudar a pal·liar el desgovern municipal.

Les "penques" que tenen els partits que diuen governar...

28 juliol 2018

 

Fa poc hem rebut a les nostres bústies, la publicació que diuen que financen els tres partits que es vanten de governar Argentona. Entre altres “perles” dignes d’emmarcar en la carpeta de l'auto bombo que sovint en fan bandera, destaca l’escrit que diu: La nova gestió de les zones verdes i l’arbrat dona resultats. Bla, bla, bla...

 

Doncs es veu que qui ha redactat l’esmentat articlet, o no porta ulleres, o només mira l’arbre de davant de casa seva o s’inventa el que calgui.

 

Pel que sembla no s’ha dignat mai anar a fer un tomb pel veïnat de Madà. El seu arbrat, pràcticament tot plàtans, estan fatals com cada any, les seves fulles pateixen cendrosa des de fa molt de temps. Mai em vist que facin cap tractament fitosanitari. Es dóna el cas que, precisament, els que estan malalts són els dels carrers que es van podar a l’hivern (els que segons ells, son els de les podes respectuoses). Els que estan saníssims, són els del frontal de l’entrada al veïnat, curiosament els que els saberuts professionals, mai poden ni “maregen”.

 

Senyors que diuen que governen: una mica de rigor si us plau. I també solucions allà on convinguin. Els ho agrairem.

Sopar de fi de curs de TxA

20 de juliol de 2018

 

Oh, benvinguts....,

passeu, passeu!!

 

El proper dimarts a les 9 del vespre gent de TxA celebrem el final del curs polític amb un sopar. El farem a l'aire lliure a casa d'uns companys del Grup.

 

Estem convençuts que ens el mereixem després d'aquest curs intens i sobretot ens anirà bé compartir una estona de lleure amb bones menges de productes locals de can Bramona, de can Ciano, de Can Moré del pa, del Petit rebost, de Tastets i tot regat amb vins i cava d'en Xevi Abril i cervesa artesana Balate de Cabrera.

 

Si algú li fa goig compartir-lo amb nosaltres serà benvingut.

 

Ens espera una tardor interessant i il·lusionant en preparació d'un projecte de poble que aporti riquesa a tots els vilatans.

 

Som-hi!

 

 

 

 

TxA s'entaula al carrer gran

9 de juny 2018

 

Cada dissabte estem al carrer gran. Des de fa uns dies el grup  municipal de TxA estem davant la biblioteca, des de quarts de dotze fins la una.

 

Ens hi trobem per fer-la petar amb  tothom qui ho vulgui, per a recollir informació i suggeriments de qualsevol tipus o per atendre qualsevol queixa que pogueu tenir del funcionament municipal.

 

Al peu del canó, com sempre, i al vostre servei.

 

 

 

 

El càntir com a alternativa

5 de juny de 2018

 

La Generalitat vol tirar endavant la prohibició del consum d'ampolles de plàstics a totes les seves dependències.

 

Proposem a la presidència del Museu que, amb urgència, proposin l'ús del càntir en totes aquestes dependències i en totes les meses dels actes públics que a la Generalitat se celebrin.

 

A Argentona des del 2007, en el mandat de TxA, ja es va instaurar el càntir en la mesa del saló de plens. Instem al govern municipal que ampliï el seu ús, també, a totes les dependències municipals.

 

 

 

 

 

 

Un gran treball d'equip

3 de juny 2018

 

Durant tot aquest cap de setmana el grup del teatre del Centre Parroquial han estat representant "Jesús. Vida després de la mort".

 

Amb un repartiment de prop d'una cinquantena d'actors han dut a terme tres representacions en la que s'ha pogut visualitzar un gran esforç i treball de coordinació i preparació. Una obra dinàmica i molt ben conduïda pels directors arrelats a la casa.

 

Moltes felicitats i gràcies per haver possibilitat a tothom passar una bona estona.

 

 

 

 

Només ets conscient que tens la boca tancada quan proves d'obrir-la

24 d'abril de 2018

 

La privació de llibertats i drets és contra tothom i, tard o d'hora, tota la societat s'adona que està emmordassada.

Només quan pretens obrir la boca és quan t'adones que la volen tancada.

Extret de l'entrevista a Beatriz Talegón a la revista Òmnium del mes d'abril

 

 

 

 

L'Escola bressol tindrà l'horari normal el mes de juliol

16 abril 2018

 

A proposta de TxA el Ple aprova que el mes de juliol les escoles tindran el mateix horari de tot l'any.

A suggeriment del PSC es va modificar la moció que presentàvem i vam acordar que, durant les tardes d'aquest mes, l'activitat que es durà a terme pugui tenir un caràcter més lúdic donant possibilitat a les educadores i educadors del centre que puguin gaudir de les classes de formació i posada al dia a les quals tenen previst assistir.

D'aquesta manera les mares i pares veuen normalitzat el servei de l'escola i no es trobaran amb els maldecaps que els portava el fet que durant les tardes l'escola bressol dels seus fills estigués tancada en tot el mes de juliol.

 

 

 

L'escola bressol i l'horari reduït del mes de juliol

12 d'abril de 2018

 

El govern va decidir que a les escoles bressol municipals es faria horari reduït de 9 a 12 durant el mes de juliol.

Això comporta una important problemàtica als pares dels nens i nenes d'aquestes escoles ja que, per a molts d'ells, el juliol és un mes amb horaris laborals normals com tots els altres mesos de l'any. Aquest horari reduït provoca a molts pares dificultats a l'hora de compatibilitzar la seva feina amb la cura dels seus fills.

En el ple del proper dilluns dia 16 Tots per Argentona farem la proposta de modificar aquest horari del mes de juliol per tal que durant aquest mes es faci l'horari normal de tot l'any.

 

 

 

 

La teulada de can Barrau cada dia pitjor

9 d'abril de 2018

 

El mes de gener li vam dir a l'Alcalde que la teulada de la masia s'estava desmantellant per moments. Ens va dir que faria un estudi tècnic per arreglar-la.

D'això ja fa tres mesos i cada dia faltes més teules.

En el ple de dilluns volem aprovar una moció per tal que es deixin de tants estudis i hi enviïn la brigada municipal a reparar la teulada.

Tenim un govern amb "molt estudis" i poca feina. A veure si aconseguim que ens facin cas.

 

 

 

Ple municipal el proper dilluns dia 5 de març

1 de març de 2018

 

Dilluns que ve a dos quarts de set de la tarda se celebrarà el ple corresponent a aquest mes de març.

 

El Govern no hi aporta res d'interès per als ciutadans: pocs temes i de pur tràmit.

 

Els més actius són els grups de l'oposició amb les seves propostes polítiques.

 

Tots per Argentona interpel·larà al govern amb preguntes i qüestions d'interès ciutadà. Qualsevol qüestió, reclamació o tema que sigui del vostre interès i que volgueu tractar-lo ens el feu arribar i us donarem pas perque pogueu intervenir-hi si ho voleu.

 

 

 

Assemblea de l'Associació de veïns de les Ginesteres

22 de febrer de 2018

 

Diumenge dia 4 de març al migdia es reuneix l'Associació de veïns de les Ginesteres per tractar del moment i la situació que viuen en el seu veïnat i les perspectives de futur.

 

Aquesta Assemblea tindrà lloc en l'espai cívic-esportiu a l'entorn de l'antic restaurant i en ella es presentarà la nova junta de l'entitat.

 

Aquesta Junta presentarà el seu pla de gestió, plantejant temes com el de la mobilitat a la zona, el de les bústies i el repartiment del correu, la seguretat en el veïnat, perspectives per al local social i proposta d'accions socials per vincular els veïns.

 

Veïns de les Ginesteres viuen amb angoixa la situació creada arrel de diversos robatoris

13 de febrer de 2018

 

En poques setmanes els veïns de les Ginesteres han patit diversos robatoris. La preocupació per aquest fet s'evidencia en l'allau de comentaris que produeixen en el seu mitjà de comunicació que comparteixen via whatsaap.

 

Sabem que des del govern s'està intensificant per mitjà de policia local i de mossos la vigilància en la zona. I això hauria de contribuir en generar més tranquil·litat als veïns.

 

Fruit de converses amb directius de l'Associació d'aquest veïnat hem proposat a l'alcalde que intensifiqui la vigilància amb efectius provinents d'empreses de seguretat a fi de solucionar aquesta problemàtica.

 

 

 

 

 

Vivim en una societat modelada per Facebook i Instagram

10 de febrer de 2018

 

Aquesta nova societat modelada per Facebook i Instagram considera que cal posar la nostra vida a l'aparador.

 

...Molta gent fa coses, visita llocs i es reuneix amb gent sobretot per poder, després, presumir-ne a les xarxes...

...No ens agraden els secrets; busquem transparència, demostració, ostentació...

...És com si la realitat hagués estat envaïda per aquesta mena de món paral·lel i virtual...

...La gent es coneix a Tinder, es declara l'amor a Facebook, es fa una foto i la penja a Instagram. Definitivament, ho veig poc literari...

 

Extret de l'article de Sílvia Soler "Secret i atzar" publicat al diari "ara" d'avui.

Un bon article per aturar-se i pensar-hi!

 

 

 

Les entitats locals que treballen en l'ajut al tercer món i les de mediambient es queden sense subvenció

6 de febrer de 2018

 

La incompetència del Govern en no haver fet la convocatòria de les subvencions del 2017 ha causat que aquestes entitats s'hagin quedat sense la subvenció que tenien prevista.

Exigim al govern que facin el què calgui per no deixar-les a l'estacada i sense el finançament de les activitats que durant el 2017 han estat realitzant.

En el Ple celebrat ahir ja els vam dir que el compromís que s'havia establert amb les entitats s'ha de complir!!

 

 

 

Torna el ple al primer dilluns del mes

4 de febrer de 2018

 

Demà dilluns se celebra el Ple ordinari del mes de febrer.

Després de varis mesos en que el govern l'ha anat canviat de data sense cap mena de programació, sembla que finalment ha trobat el camí i el torna a convocar en el primer dilluns de mes.

L'hora d'inici prevista és les 18'30.

 

La iniciativa del govern és molt poca i hi aporta temes de pur tràmit.

TxA exercirem la nostra feina de control al govern amb diverses intervencions de política municipal.

 

 

 

 

Cartellera per a les necrològiques

20 de gener de 2018

 

Diversos veïns ens van proposar d'instal·lar una cartellera a Can Doro per tal que les esqueles tinguin un espai assignat separat dels cartells habituals.

Fa mes d'un mes vam comunicar al govern de posar una cartellera adjunta entre les existents. Ens van dir que era interessant. Vam entendre que ho farien. A dia d'avui no s'ha fet res.

 

Nova reunió de la coordinadora de TxA, el proper dilluns

4 de gener 2018

 

El proper dilluns dia 8 es reuneix la Coordinadora de TxA per preparar el Ple del dia 15 i enfocar l'any 2018, un any preelectoral cara el maig del 2019.

Tots els que vulgueu participar-hi podeu acompanyar-nos en aquesta reunió que se celebra a les 9 del vespre a la sala d'actes de l'Ajuntament.

 

 

Programa 2015.2019

2015 programa extens.pdf
Documento Adobe Acrobat [191.4 KB]
2015 programa general-reduit.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.3 MB]
2015 programa Cros-reduït.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.0 MB]

Estem sempre al vostre servei

els nostres regidors

670.230.943

Amb el desig d'estar més a prop vostre, en tot moment, podeu trucar-nos a aquest telèfon.

 

trobada de ciutadans a la plaça de vendrfe

Podeu connectar amb nosaltres a través d'aquesta adreça de correu electrònic:

 

masonp@argentona.cat